Εικαστικά σεμινάρια κοσμήματος

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΚΟΣΜΗΜΑ

Μια πρώτη γοητευτική επαφή με το κόσμημα

 

Χωρίς να γνωρίζετε τίποτα όσον αφορά το κόσμημα, στο σεμινάριο αυτό μαθαίνετε τα βασικότερα εξαρτήματα που αφορούν την ολοκλήρωση ενός κοσμήματος ή αλλιώς το “κλείσιμό” του. Υλικά που περνάτε τις χάντρες, όπως δέρμα, κεροκλωστή, πετονιά, σύρμα, σουέτ δέρμα, καουτσούκ, αλυσίδες κ.α. έχουν το καθένα από αυτά το δικό τους τρόπο κλεισίματος. Θα μάθετε τα κρικάκια, τις γράνες, τις καλότες, τους ακροδέκτες, τα παπαγαλάκια, καθώς και άλλα είδη κουμπωμάτων. Θα μάθετε για τα σκουλαρίκια, γαντζάκια, κλιπς, κρίκους κ.α. Επίσης θα έρθετε σε επαφή με το κομπολόι και το μπεγλέρι, ενώ στο τελευταίο μάθημα μια ευχάριστη έκπληξη σας περιμένει... για το πώς μπορείτε να εφαρμόσετε το σμάλτο πάνω σε μεταλλική επιφάνεια!

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Διάρκεια σεμιναρίου: 1,5 μήνας (5 χ 2ωρα μαθήματα, μια φορά την εβδομάδα)
Καθηγήτριες: Ariane Gonzalez Rodriguez, Ιωάννα Μπούσγου, Μαρία Λιάσκα
Κόστος συμμετοχής: 160,00€ (στην τιμή περιλαμβάνονται όλα τα υλικά και τα εργαλεία)

 

 

MACRAME

Δημιουργήστε με κόμπους

 

Με τη τεχνική του μακραμέ, τη τέχνη των καλλιτεχνικών κόμπων - όπως συνηθίζουν να αποκαλούν - μπορεί κάποιος να φτιάξει κοσμήματα, τσάντες, ζώνες και πολλά άλλα χρηστικά ή απλώς διακοσμητικά μοτίβα. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι σπάγκοι, νήματα σε διάφορα πάχη και ως διακοσμητικά, μεταλλικά στοιχεία και χάντρες.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Διάρκεια σεμιναρίου: 2 x 3ωρα μαθήματα, μια φορά την εβδομάδα)
Καθηγήτριες: Arianne Gonzalez Rodriguez, Σιμόνα Μπούσγου, Μαρία Λιάσκα
Κόστος συμμετοχής: 60,00€ (στην τιμή περιλαμβάνονται όλα τα υλικά)

 

 

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΚΟΣΜΗΜΑ - ΑΣΗΜΙ

Γνωρίστε την αρχαία τέχνη της Αργυροχοΐας

 

Με πρώτη ύλη το μέταλλο (χαλκό - μπρούντζο - αλπακά - ασήμι) θα ξεκινήσουμε ένα γοητευτικό ταξίδι στον μαγικό κόσμο της Αργυροχρυσοχοΐας. Θα διδάξουμε βασικές αρχές όπως σέγα, λίμα, κόλληση, καστόνι και τεχνικές μορφοποίησης μετάλλων όπως σφυρήλατο, μπονσονάρισμα, συρμάτινο, κοκκίδωση, οξείδωση, ψυχρό σμάλτο και υγρό γυαλί. Ο απώτερος σκοπός είναι να δημιουργήσουμε τα δικά μας ευφάνταστα κοσμήματα, να παίξουμε με σύρμα, ημιπολύτιμους λίθους, δέρμα και να βάλουμε τη προσωπική μας σφραγίδα στα κομμάτια που θα φορέσουμε, θα χαρίσουμε, θα αγαπήσουμε...!

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Διάρκεια σεμιναρίου: Σε 2 κύκλους: A’ κύκλος: 1,5 μήνας (6 x 3ωρα μαθήματα, μια φορά την εβδομάδα)
Β’ κύκλος: 1,5 μήνας (6 x 3ωρα μαθήματα, μια φορά την εβδομάδα)
Καθηγήτρια: Πόλλυ Πούλιου
Κόστος συμμετοχής: 180,00€ για κάθε κύκλο και επιπλέον κόστος βασικών εργαλείων και υλικών για τον Α’ κύκλο 70,00€